AmCham stažisti učili na temu ”Strategije, finansije i marketing: logična povezanost“

AmCham stažisti učili na temu ”Strategije, finansije i marketing: logična povezanost“
Nov

3

2017

AmCham stažisti učili na temu ”Strategije, finansije i marketing: logična povezanost“

AmCham Montenegro je u saradnji sa konsultantskom kompanijom Fidelity Consulting organizovano radionicu ”Strategija, finansije i marketing : logična povezanost” za učesnike AmCham Internship programa. Radionicu je vodio izvršni direktor Fidelity Consulting-a, gdin Miloš Vuković.

Cilj ove radionice je bio pokazati studentima, posebno onima koji studiraju unutar oblasti ekonomije, kako da u praksi primjene ono što su naučili na fakultetu. Glavni fokus je bio na stategijama marketinga i kako privući potencijalne kupce. Gdin Vuković je posebno naglasio da je za svaki biznis koji želi da uspije, ključno razumijeti i predvidjeti emocije svojih mušterija. Istakao je da se ljudi, kao instinktivna bića, uglavnom vode emocijama. Zaključak ove konstatacije je da će kupci pokazati veće interesovanje za onaj proizvod koji za njih može imati sentimentalnu vrijednost.

Pored diskusije o marketing strategijama, tema radionice bili su i principi etike i emocija i njihov odnos sa ekonomskim naukama. Kako bi studentima približio ovu ideju, gdin Vuković je naveo neke od najpozvanijih stručnjaka iz oblasti ekonomije kao što je Adam Smith i dobitnici Nobele nagrade iz oblasti ekonomije.

Na ovaj način, studenti su dobili priliku da čuju zapažanja nekoga ko je iskusan na ovom polju i da nauče kako da koncepte koje uče na fakultetu mogu primjeniti u praksi. Studenti su pokazali veliko interesovanje za ovu temu i aktivno učestvovali u diskusiji tokom radionice.

AmCham Internship Program je tromjesečni program praksi namjenjen studentima završnih godina, tokom kojeg se mogu upoznati sa svijetom biznisa, napraviti svoje prve biznis kontakte i razmotriti svoje profesionalne ambicije. Cilj AmChama je da ovome Programu doda i edukatvni karakter kroz organizovanje radionica sa namjerom da pripremi studente za apliciranje za poslove, koje ih čeka nakon što diplomiraju.

Ove godine, AmCham Program stažiranja je okupio 45 studenata sa sva tri Univerziteta u Crnoj Gori : Univerzitet Crne Gore, Univerzitet Donja Gorica i Univerzitet Mediteran. Zahvalni smo našim kompanijama članicama koje su učestvovale u ovom programu: Crnogorski Telekom, Societe Generale Montenegro Banka, Pivara Trebjesa, Univerzitet Mediteran, Uniqa osiguranje, Čikom, Hoffman la Roche, Televizija Vijesti, Deloitte, Investicioni fond Trend, SnT, Blue Coach, Fidelity Consulting, Amplitudo, Telemach, 7. Avgust, McCann Podgorica, Teknoxgroup. AmCham Montenegro je takođe obezbjedio jedno mjesto za stažiaranje.

AmCham Program stažiranja će trajati do 04.Decembra, 2017.

Želimo svim stažistima uspiješan rad u kompanijama i radujemo se novoj generaciji AmCham stažista u 2018. godini !

Facebooktwitterlinkedinmail