Predsjednik AmChams in Europe u posjeti AmCham Montenegro

Predsjednik AmChams in Europe u posjeti AmCham Montenegro
Sep

1

2017

Predsjednik AmChams in Europe u posjeti AmCham Montenegro

Podgorica, 31. avgust – Predsjednik Upravnog odbora organizacije koja okuplja Američke privredne komore u Evropi, gdin Patrick Mikkelsen, prethodnih dana bio je u našoj kancelariji. Cilj ovog susreta bilo je detaljnije upoznavanje sa radom AmCham Montenegro, predstavljanje biznis okruženja u kojem posluju članice, te jačanje partnerstva i razmjena najboljih praksi.

Mikkelsen predstavlja krovnu organizaciju AmChams in Europe koja okuplja 44 Američke privredne komore (AmChams) iz 42 zemlje širom Evrope i Evroazije. Ova organizacija u Evropi zastupa interese više od 17000 američkih i evropskih kompanija koje zapošljavaju više od 20 miliona radnika. Kao kolektivni glas ovih kompanija, AmChams in Europe promoviše značaj transatlanske ekonomije, kako u Evropi, tako i u Americi.

U okviru ove posjete održan je sastanak sa Upravnim odborom AmCham Montenegro, kao i obilazak crnogorske obale i marine Porto Montenegro u Tivtu.

Patrick Mikkelsen je ovom prilikom izjavio da je impresioniran radom Američke privredne komore u Crnoj Gori, velikim brojem aktivnosti koje ima u oblasti kreiranja kvalitetnijeg biznis okruženja, te rastom broja članica koje je ostvarila u prethodnom periodu. On je dodao da je ponosan što AmCham Montenegro, kao dio mreže AmChams in Europe, ima tako aktivnu ulogu kako na domaćem tako i na međunarodnom planu.

Predsjednica AmCham Montenegro, gđa Katarina Bulatović izrazila je zadovoljstvo posjetom gdina Mikkelsena u svojstvu predsjednika Upravnog odbora AmChams in Europe. Bulatović je najavila intenziviranje saradnje sa mrežom Amcham kancelarija u Evropi radi korišćenja najboljih internacionalnih praksi sa ciljem postizanja kvalitetnijeg i predvidljivijeg poslovnog ambijenta za sve biznis subjekte u Crnoj Gori.

AmCham Montenegro je poslovna asocijacija, osnovana, 2008. godine, koja u ovom trenutku okuplja 86 američkih, međunarodnih i domaćih kompanija u Crnoj Gori. AmCham Montenegro je posvećena ostvarenju svoje misije unapređenja poslovnog ambijenta u cilju privlačenja američkih i drugih stranih investicija.

Facebooktwitterlinkedinmail