Prezentacije 2016 AmCham Programa stažiranja

Prezentacije 2016 AmCham Programa stažiranja
Mar

4

2016

Prezentacije 2016 AmCham Programa stažiranja

Američka privredna komora u Crnoj Gori sa zadovoljstvom najavljuje šestu generaciju Programa stažiranja za studente završnih godina studija u Crnoj Gori. Program omogućava studentima da završe tromjesečnu praksu u kompaniji-članici AmCham-a, neposredno prije sticanja diplome. AmCham Montenegro sarađuje sa sva tri vodeća univerziteta u Crnoj Gori: Univerzitet Crne Gore, Univerzitet Donja Gorica i Univerzitet Mediteran. Za više informacija o programu posjetite  link ili preuzmite 2016 AIP presentation.

Ove godine, 16 kompanija članica i AmCham kancelarija obezbijedile su 30 pozicija za stažiranje. Dodatno, 3 od 30 ponuđenih pozicija biće dodijeljene kvalifikovanim studentima sa invaliditetom.

Program stažiranja počinje 11. aprila i traje do 11. jula 2016. godine. Studenti sa sledećih studijskih programa se mogu prijaviti: ekonomija, marketing, pravo, inženjerstvo (energetika i automatika, telekomunikacije, računari), informacione tehnologije, engleski jezik, vizuelne umjetnosti, turizam i političke nauke.  

Kompanije– članice AmCham Montenegro, koje će učestovati u ovogodišnjem Programu su: Daily Press Vijesti, Deloitte, Crnogorski Telekom, Represent Communications, Kingscliffe Distribution Montenegro – DHL, Telemont, Univerzitet Mediteran, Čikom, Stratex Development, Gintasmont – Hotel RAMADA, Neregelia, Hotel Regent Porto Montenegro, McCann Podgorica, Telenor, Societe Generale Montenegro, Erste banka. Takođe, ove godine i kancelarija AmCham Montenegro obezbijediće stražiranje za jednog studenta.

Pozivamo studente da nam se pridruže na prezentaciji Programa stažiranja kako bi saznali više o raspoloživim pozicijama i procesu prijave: 

  •  Univerzitet Mediteran, PALADA – četvrtak, 10. mart sa početkom u 10:15h
  • Univerzitet Crne Gore, zgrada Rektorata – četvrtak, 10. mart sa početkomu 12h;
  • Univerzitet Donja Gorica – petak, 18. marta sa početkom u 11:30h

Minimum kriterijuma koje moraju da zadovoljavati studenti – kandidati za Program stažiranja:

  • Za Program stažiranja mogu aplicirati samo studenti završne godine studija na univerzitetskoj jedinici univerziteta;
  • Najmanja prosječna ocjena na dosadašnjim studijama 8.0;
  • Odlično znanje engleskog jezika (pisanog i govornog);
  • Odlično poznavanje rada na računaru (MS Office);
  • Ostale vještine i sposobnosti, motivisanost, kreativnost i preduzetnički duh će takođe biti uzete u obzir prilikom donošenja odluke.

Potrebno je da svaki od kandidata dostavi sledeću dokumentaciju, kako bi se prijavio za Program stažiranja:

  • Ažuriran CV, koji uključuje kontakt informacije (ime, prezime, e-mail adresu i broj mobilnog telefona)
  • Potvrdu od strane matičnog fakulteta da je student redovno upisan na završnoj godini studija i da je u stanju da završi studije do juna 2016. godine
  • Potvrdu od strane matičnog fakulteta o završenoj godini studija sa pregledom svih položenih ispita i sa prosječnom ocjenom postignutom na prethodnoj godini studija
  • Motivaciono pismo (max 2000 karaktera), na engleskom jeziku, u kojem će objasniti glavne razloge i motive svog prijavljivanja, svoja očekivanja i eventualne želje u pogledu određene oblasti od posebnog interesovanja

Poziv za dostavljanje aplikacija biće otvoren 11. marta, a prijave studenata za učešće u Programu stažiranja treba slati na mail internship@amcham.me  do 12:00h u ponedeljak, 28. marta 2016. godine.

Aplikacije pristigle prije ili nakon isteka roka, kao i nepotpune aplikacije, neće biti razmatrane.

Pozivamo sve kvalifikovane studente da nam se pridruže na prezentacijama i saznaju sve detalje u vezi sa procesom prijave za Program! 

 

Facebooktwitterlinkedinmail