Saradnjom do unapređenja poslovne klime

Saradnjom do unapređenja poslovne klime
Mar

15

2024

Saradnjom do unapređenja poslovne klime

V.d. direktora Poreske uprave (PU), Sava Laketić razgovarao je danas sa predstavnicima Američke privredne komore (AmCham) u Crnoj Gori, predsjednicom Upravnog odbora Svetlanom Vuksanović, izvršnim direktorom dr Markom Miročevićem i Ana Marijom Simonović, menadžerkom za politike.

Na sastanku je bilo riječi o mogućnostima doprinosa kreiranju stabilnog i predvidljivog poslovnog ambijenta i spremnosti na bližu saradnju na obostrano zadovoljstvo.

V.d. direktora Laketić istakao je važnost reforme poreskog sistema i jačanja poreske discipline, kao i unapređenje procesa rada Poreske uprave koja će za rezultat imati apsolutnu efikasnost, mjerljive rezultate, transparetnost i neselektivnost u postupanju.

Predstavnici AmCham-a naglasili su da su upravo transparentnost, pravovremenost uz uključivanje biznis zajednice u kreiranje i izmjene poreske politike važni za primjenjivost u praksi, te da je saradnja dvije institucije u tom segmentu ključna.

Iz AmCham-a su još jednom potvrdili spremnost da se saradnja intenzivira i kroz adekvatnu podršku koju Komora sa svojim članstvom može pružiti, a sve sa ciljem da se unaprijedi poslovna klima u Crnoj Gori.

Facebooktwitterlinkedinmail