Predstavnici AmCham-a na sastanku sa ministrom finansija

Predstavnici AmCham-a na sastanku sa ministrom finansija
Dec

15

2023

Predstavnici AmCham-a na sastanku sa ministrom finansija

Predsjednica AmCham-a, gđa Svetlana Vuksanović i izvršni direktor Marko Mirocevic sastali su se danas sa ministrom finansija Novicom Vukovićem, kako bi razgovarali o aktuelnim ekonomskim temama, ostvarenoj saradnji i budućim politikama koje se odnose na potencijale za unaprjeđenje poslovnog ambijenta u Crnoj Gori.

Iskazujući zadovoljstvo zbog dugogodišnje uspješne saradnje sa predstavnicima američkog kapitala u našoj zemlji, i Americkom Privrednom Komorom,  ministar Vuković je istakao da će Ministarstvo koje predvodi biti posvećeno snaženju partnerstva sa kredibilnim investitorima, prevashodno kroz transparentan pristup komunikaciji i razmjeni informacija na ekspertskom nivou. Kako je ministar poručio, cilj Vlade će biti usmjeren ka kreiranju predvidivog poslovnog ambijenta koji afirmiše jednake uslove za rad za sve učesnike na tržištu, čime će se zona sive ekonomije značajno umanjiti, a Crna Gora postati još atraktivija destinacija za ulaganje.

Na temelju principa partnerstva definisanih Memorandumom o saradnji u okviru Platforme Rule of Dialogue, predsjednica Svetlana Vuksanović je saopštila da Komora ostaje posvećena snaženju partnerstva sa svim državnim institucijama u cilju unapređenja transparentnosti poslovnog ambijenta koji će biti zasnovan prevashodno na vladavini prava. Takvim okruženjem, kako je dodala, stvara se dobar osnov za privlačenje renomiranih investitora iz SAD-a i zapadno-evropskih zemalja. Njihovim dolaskom na crnogorsko tržište, kako je Vukasanović istakla, ne dobija se samo kapital, već i znanje i iskustvo, kao i sistem vrijednosti zasnovan na društevno-odgovornom poslovanju.

Sagovornici su konstatovali da postoji obostarna spremnost da se u narednom periodu intenzivira komunikacija u cilju definisanja agende budućih koraka djelovanja.

Facebooktwitterlinkedinmail