Uspješna Crna Gora je zajednički cilj Vlade i privrede

Uspješna Crna Gora je zajednički cilj Vlade i privrede
Nov

24

2023

Uspješna Crna Gora je zajednički cilj Vlade i privrede

Crna Gora može biti uspješna samo ako je izvrsna. Zato su privreda i Vlada partneri na ostvarenju vizije da naša zemlja bude najbolje mjesto za investicije u Evropi i šire. To je cilj koji je dostižan kada su svi na istom zadatku, poruka je sa sastanka predsjednika Vlade Milojka Spajića sa predstavnicima Američke PrivredneKomore u Crnoj Gori. Sastanku su prisustvovali gđa Svetlana Vuksanović, predsjednica AmCham-a, dr Marko Miročević, izvršni direktor i Ana-Marija Simonović, menadžerka za politike.

Predsjednik Vlade Milojko Spajić je kazao da će Vlada u narednom periodu raditi na unaprjeđenju poslovnog ambijenta sa akcentom na smanjenje sive ekonomije, borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala i drugih oblika nelegalnih aktivnosti.

Želimo da podržimo privredu i pomognemo firmama u dijelu fiksnih troškova kroz različite oblike smanjenja dosadašnjih opterećenja, kazao je premijer.

On je naglasio da će u fokusu Vlade biti razvoj infrastrukture, energetike i novih tehnologija ne zanemarivši, kako je istakao, i druge djelatnosti koje podstiču ekonomski rast.

Predstavnici AmCham-a su izrazili spremnost da unaprjeđuju saradnju sa Vladom i u ekspertskom smislu daju doprinos kreiranju podsticajnih politika u cilju jačanja biznis ambijenta i privlačenja američkih i drugih stranih investicija.

 

Facebooktwitterlinkedinmail