Sastanak predstavnika AmCham-a sa potpredsjednikom Vlade Crne Gore

Sastanak predstavnika AmCham-a sa potpredsjednikom Vlade Crne Gore
Feb

24

2021

Sastanak predstavnika AmCham-a sa potpredsjednikom Vlade Crne Gore

Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović sastao se sa predstavnicima Američke privredne komore u Crnoj Gori, predsjednikom Nikolom Tripkovićem, izvršnim direktorom dr Markom Miročevićem i menadžerkom za politike Ana-Marijom Kaluđerović.

Potpredsjednik Abazović je iskazao zadovoljstvo zbog sastanka sa predstavnicima AmCham Montenegro i istakao značaj koji Komora ima u unapređivanju poslovnog ambijenta. 

„Crna Gora je zemlja sa ogromnim potencijalom i nema sumnje da ćemo u doglednom periodu biti magnet za privlačenje stranih investitora“, kazao je potpredsjednik Vlade.

Potpredsjednik Vlade je kazao da je Crna Gora otvorena za američke investitore i inovativnosti koje oni donose i pozvao ih da ulažu u Crnu Goru. Abazović je naglasio da AmCham i Sjedinjene Američke Države u Vladi Crne Gore i njemu lično imaju pouzdanog partnera. 

Predstavnici Američke privredne komore su iskazali želju za još intezivnijom i otvorenijom saradnjom sa Vladom Crne Gore. Oni su potpredsjednika Abazovića upoznali sa aktivnostima koje je Komora imala u prethodnom periodu sa ciljem unapređenja poslovnog ambijenta i privlačenja američkih i drugih investitora u Crnu Goru. Iz delegacije AmCham Montenegro su istakli da kontinuirano rade na poboljšanju poslovne klime kroz njegovanje partnerskog odnosa sa Vladom Crne Gore, kako bi se privukli nove investitore i podstakli ekonomski i sveukupni razvoj naše države.

Potpredsjednik Abazović i predstavnici AmCham Montenegro su razgovarali i o Programu „Partnerstvo za bolje poslovno okruženje“ koji je kreiran 2017. godine. Oni su se usaglasili da je potrebno aktivno raditi na stvaranju poslovnog ambijenta zasnovanog na vladavini prava, kako bi osnažili sigurnost kapitala i privukli što više renomiranih investitora iz Sjedinjenih Američkih Država i zapadnoevropskih zemalja.

Facebooktwitterlinkedinmail