O digitalnoj ekonomiji i inovacijama na AmCham radionici “Digitalna transformacija”

O digitalnoj ekonomiji i inovacijama na AmCham radionici “Digitalna transformacija”
Jul

10

2019

O digitalnoj ekonomiji i inovacijama na AmCham radionici “Digitalna transformacija”

Američka privredna komora u Crnoj Gori organizovala je, 9. jula 2019. godine, radionicu pod nazivom „Digitalna transformacija“, tokom koje su predstavnici kompanija članica imali priliku da slušaju predavanja eksperata o digitalnoj ekonomiji, inovacijama i inovacionim strategijama.

Na radionici su govorili gdin Branislav Vujović, predsjednik i osnivač New Frontier Group i gdin Kosta Andrić, partner i izvršni direktor ICT Hub.

Branislav Vujović je osnivač i predsjednik New Frontier Group-e, osnovane 2006. godine u Beču. Danas, sa oko 2500 zaposlenih i podružnicama u preko 15 zemalja svijeta, grupa je lider u vođenju kompanija u procesima digitalne ekonomije i transformacije u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Vujović je odgovoran za poslovanje čitave Grupe, sa specijalnim fokusom na inovacije, M&A strategiju, strategiju grupe i odnos sa investitorima, prije svega u domenu inovacija i digitalne transformacije.
Kosta Andrić je partner i izvršni direktor u Centru za razvoj tehnološkog preduzetništva i inovacija – ICT Hub. ICT Hub je jedna od vodećih organizacija koje pružaju podršku tehnološkom preduzetništvu u Srbiji.

Radionica je inicirana od strane AmCham Komiteta za digitalnu transformaciju, koji je osnovan krajem prošle godine, sa namjerom da pospiješi digitalan razvoj kompanija u Crnoj Gori i olakša prelazak na digitalno poslovanje, kao i da pruži podršku javnoj upravi u procesu digitalne transformacije države.

.

Facebooktwitterlinkedinmail