AmCham kolumna – Naše priče: Hipotekarna banka – banka sa inovativnim servisima

AmCham kolumna – Naše priče: Hipotekarna banka – banka sa inovativnim servisima
Apr

25

2019

AmCham kolumna – Naše priče: Hipotekarna banka – banka sa inovativnim servisima

Hipotekarna banka je najbrže rastuća banka u Crnoj Gori, s najinovativnijim servisima i bankarskim uslugama. Banka servisira 75.000 građana tj. računa fizičkih lica i oko 20.000 računa pravnih lica, sa posebnom pažnjom na implementiranje inovativnih tehnologija i kreiranje modernih proizvoda.

Autor: Hipotekarna banka

Stabilnom rastu Hipotekarne banke i povjerenju koje je stekla među crnogorskim građanima i privredom doprinosi respektabilna vlasnička strukura banke i činjenica da svih ovih godina akcionari dividende ulažu u dalji rast i razvoj banke.

Dobrim upravljanjem i konstantnim ulaganjem u moderne i inovativne servise i usluge, a posebno povjerenjem uspostavljenim sa građanima i privredom, Hipotekarna banka je od 0,8 odsto učešća na tržištu 2005. godine došla do 11,5 odsto, na kraju 2018. 

Danas, Hipotekarna banka spada među najlikvidnije crnogorske banke, sa 407 miliona depozita i 255 miliona kredita. 

Posljednjiih godina banka dobija oko hiljadu novih biznis klijenata godišnje, malih i srednjih preduzeća, kao i velikih kompanija, ravnomjerno raspoređenih. Da smo u banci posvećeni klijentima, svjedoči i naša spremnost da za njih organizujemo besplatne radionice uz najeminentnije predavače, kako bi im približili najnovije trendove iz sfere njihovih interesovanja i unaprijedili njihovo poslovanje.

Podršku malim i srednjim preduzećima banka nudi kroz pružanje usluga koje su konkurentne i prate savremene trendove poslovanja. Primjer je platni servis HB Booking, koji omogućava registrovanim izdavaocima smještaja, rent-a-car i turističkim agencijama on-line naplatu svojih usluga, bez izrade sopstvenog web sajta i bez upotrebe fizičkog POS terminala, a njihovim klijentima bezbjedno i jednostavno plaćanje svojim platnim karticama u skladu sa najvišim bezbjednosnim standardima kartičnih kuća. 

Klijenti Hipotekarne banke, među kojima su najuspješnije crnogorske kompanije, posebno ističu prednosti “tailor made” finansiranja, koje podrazumijeva pružanje proizvoda i usluga Banke u okviru paketa koji je kreiran po zahtjevu i finansijskim performansama pojedinačnog klijenta.

Hipotekarna banka prepoznata je kao banka koja uvijek prva implementira najnovije, inovativne bankarske usluge na crnogorsko tržiste, što potvrđuje činjenica da smobanka koja je prva uvela beskontaktne platne kartice.

Kontinuirano ulažemo i težimo da klijentima omogućimo sve blagodeti mobilnog i elektronskog bankarstva, kao brzog, jednostavnog i nadasve sigurnog bankarstva. Biramo usluge i proizvode koji će klijentima pružiti potpuni komfort i uštedjeti vrijeme uz garanciju najboljeg kvaliteta. 

Da svoje riječi sprovodimo u djela svjedoče i naši servisi, od kojih je najnoviji MojNovčanik, aplikacija koja omogućava beskontaktno mobilno plaćanje. Besplatna aplikacija za android mobilne telefone MojNovčanik omogućava plaćanje putem NFC tehnologije. Još jedna velika pogodnost je što postoji samo jedan PIN KOD za plaćanje svim Mastercard karticama koje su unijete u aplikaciju MojNovčanik.

Kao banka koja ume da prepozna i najsofisticiranije potrebe klijenata, tako u paleti naših servisa imamo ekskluzivnu uslugu HB Concierge. Ovaj servis podrazumijeva uslugu ličnog asistenta koji je razvijen na način da zadovolji potrebe i najzahtevnijih klijenata. Putem ovog servisa banka asistira klijentima na način što jednim telefonskim pozivom mogu zatražiti od svog HB Concierge-a željenu uslugu. Za vlasnike Mastercard Gold i Mastercard Platinum kartica to znači da u svakom trenutku, 24 časa na dan, u zemlji i inostranstvu, na raspolaganju imaju individualnu pomoć sa velikim izborom usluga poslovnog i privatnog karaktera, kao što su rezervacija putovanja ili rent-a-car usluga, pronalaženje karata za događaje, kupovina i dostava poklona, ali i pristup jedinstvenim iskustvima i lokacijama i to na preko 40.000 najboljih svjetskih hotela, klubova, restorana i spa centara.

www.hb.co.me

Facebooktwitterlinkedinmail