AmCham Program Stažiranja 2017 – uslovi za prijavu i potrebna dokumentacija

AmCham Program Stažiranja 2017 – uslovi za prijavu i potrebna dokumentacija
May

18

2017

AmCham Program Stažiranja 2017 – uslovi za prijavu i potrebna dokumentacija

Američka privredna komora u Crnoj Gori sa zadovoljstvom najavljuje sedmu generaciju Programa stažiranja za studente završnih godina studija u Crnoj Gori. Program omogućava studentima da završe tromjesečnu praksu u kompaniji-članici AmCham-a, neposredno prije sticanja diplome. AmCham Montenegro sarađuje sa sva tri vodeća univerziteta u Crnoj Gori: Univerzitet Crne Gore, Univerzitet Donja Gorica i Univerzitet Mediteran. Više informacija o programu možete pronaći na linku.

Ove godine, 18 kompanija članica i AmCham kancelarija obezbijedile su 42 pozicije za stažiranje. Dodatno, 6 od 42 ponuđene pozicije biće dodijeljene kvalifikovanim studentima sa invaliditetom.

Program stažiranja počinje 04. septembra i traje do 04. decembra 2017. godine. Studenti sa sledećih studijskih programa se mogu prijaviti: ekonomija, marketing, pravo, inženjerstvo (energetika i automatika, telekomunikacije, računari), informacione tehnologije, engleski jezik, vizuelne umjetnosti, turizam, psihologija, prirodne nauke i političke nauke. 

Kompanije– članice AmCham Montenegro, koje će učestovati u ovogodišnjem Programu su: Crnogorski Telekom, Societe Generale Montenegro Banka, Pivara Trebjesa, Univerzitet Mediteran, Uniqa osiguranje,  Čikom, Hoffman la Roche, Televizija Vijesti, Deloitte, Investicioni fond Trend, SnT, Blue Coach, Fidelity Consulting, Amplitudo, Telemach, 7. Avgust, McCann Podgorica. Takođe, ove godine i kancelarija AmCham Montenegro obezbijediće stražiranje za jednog studenta.

Pozivamo studente sledećih fakulteta da nam se pridruže na prezentaciji Programa stažiranja kako bi saznali više o raspoloživim pozicijama i procesu prijave.  

  • Univerzitet Crne Gore, zgrada Rektorata, Plava sala – srijeda, 24. maj sa početkom u 12:00h
  • Univerzitet Donja Gorica, Galerija UDG – petak, 26. maj sa početkom u 12:00h
  • Univerzitet Mediteran, ul Josipa Broza Tita – petak, 26. maj sa početkom u 10:00h

Minimum kriterijuma koje moraju da zadovoljavati studenti – kandidati za Program stažiranja:

  • Za Program stažiranja mogu aplicirati studenti završne godine studija na univerzitetskoj jedinici univerziteta;
  • Odlično znanje engleskog jezika (pisanog i govornog);
  • Odlično poznavanje rada na računaru (MS Office);
  • Ostale vještine i sposobnosti, motivisanost, kreativnost i preduzetnički duh će takođe biti uzete u obzir prilikom donošenja odluke.

Dodatno, ali ne eliminatorno, da najmanja prosječna ocjena na dosadašnjim studijama iznosi 8.0;

Potrebno je da svaki od kandidata dostavi sledeću dokumentaciju, kako bi se prijavio za Program stažiranja:

  • Ažuriran CV, koji uključuje kontakt informacije (ime, prezime, e-mail adresu i broj mobilnog telefona)
  • Potvrdu od strane matičnog fakulteta da je student redovno upisan na završnu godini studija. Ukoliko student nije u mogućnosti da u momentu prijave dostavi ovu potvrdu, može to učiti i u toku trajanja prakse, do 4. decembra.
  • Potvrdu od strane matičnog fakulteta o završenoj godini studija sa pregledom svih položenih ispita i sa prosječnom ocjenom postignutom na prethodnoj godini studija
  • Motivaciono pismo (max 2000 karaktera), na engleskom jeziku, u kojem će objasniti glavne razloge i motive svog prijavljivanja, svoja očekivanja i eventualne želje u pogledu određene oblasti od posebnog interesovanja

 Poziv za dostavljanje aplikacija biće otvoren od petka, 19. maja, a prijave studenata za učešće u Programu stažiranja treba slati na mail internship@amcham.me  do 12:00h, u petak, 09. juna 2017. godine.

Aplikacije pristigle prije ili nakon isteka roka, kao i nepotpune aplikacije, neće biti razmatrane.

Facebooktwitterlinkedinmail