Zvanično otpočeo program Partnerstvo za bolje poslovno okruženje

Zvanično otpočeo program Partnerstvo za bolje poslovno okruženje
Apr

13

2017

Zvanično otpočeo program Partnerstvo za bolje poslovno okruženje

U prostorijama Američke privredne komore u Crnoj Gori (AmCham Montenegro), u okviru programa Partnerstvo za bolje poslovno okruženje (Partnerstvo, PBPO), u četvrtak 13.04.2017, održan je  sastanak PBPO Komiteta za suzbijanje sive ekonomije. Tema današnjeg razgovora bio je Predlog zakona o privrednim društvima. Sastanku su, pored kompanija članica, prisustvovali predstavnici Ministarstva ekonomije, generalni direktor Direktorata za industriju i preduzetništvo, gdin Goran Nikolić, kao i predstavnik  radne grupe za izradu Predloga zakona sa Pravnog fakulteta, Univerziteta Crne Gore, prof. dr Vladimir Savković. Tokom razgovora diskutovano je o predloženim rješenjima Ministarstva ekonomije i dostavljenim komentarima na tekst Predloga zakona od strane kompanija članica AmCham Montenegro. Na kraju sastanka dogovoreni su naredni koraci u radu PBPO Komiteta na Predlogu novog zakona o privrednim društvima.

DSC_0012

Partnerstvo za bolje poslovno okruženje (Partnerstvo, PBPO) je program koji Američka privredna komora u Crnoj Gori (AmCham) sprovodi sa ministarstvima u Vladi Crne Gore, počev od aprila 2017. godine, u cilju podizanja nivoa uzajamnog razumijevanja između privatnog i javnog sektora u Crnoj Gori.

Osnovna ideja programa je da se komitetima u okviru AmCham-a, a koje čine predstavnici kompanija članica, pridruže predstavnici relevantnih ministarstava, te da se u atmosferi timskog rada, razgovara o gorućim pitanjima za unaprijeđenje poslovnog ambijenta.

Na taj način, u krajnjem će se doprinijeti efikasnijem uklanjanju barijera za biznis, ali i kvalitetnijim tekstovima pravnih akata i boljoj primjeni samih pravnih normi od strane kako javne uprave, tako i privatnog sektora.

Facebooktwitterlinkedinmail