Odgovor privrednika veoma važan za funkcionalnost sistema

Odgovor privrednika veoma važan za funkcionalnost sistema
Jan

24

2017

Odgovor privrednika veoma važan za funkcionalnost sistema

AmCham Montenegro održao je sastanak u Ministarstvu ekonomije u petak, 20. januara 2017. Predstavnici AmCham-a sastali su se sa ministarkom ekonomije gđom Dragicom Sekulić i njenim saradnicima u cilju diskusije o daljoj saradnji u unapređivanju poslovnog ambijenta u Crnoj Gori.

„Jedan od najznačjnijih načina da provjerimo funkcionalnost privrednog sistema i zakona koje donosimo jeste da ih testiramo kod privrednika, odnosno čujemo stav onih koji su u obavezi da postupaju u skladu sa zakonima“, kazala je ministarka ekonomije Dragica Sekulić. Dodala je: „Dobiti odgovor privrede na politiku koju Vlada sprovodi je izuzetno važno. U tom smislu, jako su nam korisni svi input koje dobijamo od vaših komiteta i privrednika koji su članovi vaše Komore. Ako postoji zemlja koja Crnoj Gori može prenijeti svoja iskustva u pokretanju i razvoju biznisa, to su Sjedninjene Američke Države. Svaka vaša pomoć u tom dijelu će nam biti od velike koristi“, kazala je ministarka Sekulić.

Izvršni direktor AmCham Montenegro, dr Marko Miročević upoznao je ministarku Sekulić sa načinom rada Komore i uputio poziv da Ministarstvo ekonomije delegira svog predstavnika za rad u njihovom Komitetu za suzbijanje sive ekonomije, i time postane dio programa pod nazivom „Partnerstvo za bolje poslovno okruženje“, putem kojeg će vrata Američke privredne komore i naših komiteta biti otvorena za predstavnike javne uprave.

„Na taj način želimo da stvorimo duh zajedničkog rada, međusobnog razumijevanja i kontinuirane komunikacije. Američka privredna komora će, kao i do sada, biti na raspolaganju Vladi Crne Gore kao savjetnik i partner u procesu kreiranja politika koje utiču na poslovni ambijent u Crnoj Gori“, kazao je Miročević.

Zahvalivši se na pozivu za takvu vrstu partnerstva, ministarka Sekulić je kazala da su i vrata Ministarstva ekonomije uvijek otvorena za sve sugestije privrednika. „Značajni su vaši komentari koje ste dostavili na Zakon o privrednim društvima. Kada je riječ o tom, ali i drugim zakonima koji imaju uticaja na poslovanje vaših članova, budite slobodni da dostavite predloge i komentare, ne samo u normativnom dijelu, već i u dijelu primjene i prakse“, kazala je ministarka Sekulić.

Predsjednica AmCham Montenegro, Katarina Bulatović podsjetila je da je Američka privredna komora članica globalne mreže koja broji 117 AmCham organizacija širom svijeta. „Vjerujemo da je zajednički zadatak Vlade Crne Gore i AmCham Montenegro da ojačaju partnerstvo i doprinesu da  Crna Gora bude što atraktivnija destinacija za ulaganje, odnosno tržište koje omogućava transparentno i predvidljivo poslovanje i rast investicija“, kazala je Bulatović.

Facebooktwitterlinkedinmail