Radionica AmCham HR zajednice

Radionica AmCham HR zajednice
Oct

18

2016

Radionica AmCham HR zajednice

AmCham Montenegro je zajedno sa kompanijom članicom Deloitte organizovao danas radionicu HR zajednice, pod nazivom „Trendovi ljudskog kapitala u 2016“.

Predavač, gđa Sandra Savatić Jovanović, menadžer za savjetodavne usluge HR u Deloitte, predstavila je globalno istraživanje Deloitta sprovedeno sa 7000 lidera biznisa i HR-a u 130 zemalja svijeta. Neke od tema o kojima se razgovaralo odnosile su se na promjenu u očekivanjima između starijih generacija i takozvanih milenijalsa, moderne tehnologije i promjene na radnom mjestu, kao i druga pitanja sa kojima se kompanije suočavaju u ovom vremenu brzih promjena.

HR Community Workshop

Najvažniji trendovi ljudskog kapitala u 2016. godini, kako je to ocijenjeno od strane svjetskih lidera su sljedeći: organizacioni dizajn, liderstvo, kultura kompanije, uključivanje zaposlenih, učenje, učenje o dizajniranju, vještine HR organizacije, analitika ljudi, digitalni HR i menadžment radne snage. Sve ove teme su detaljnije diskutovane. Predstavnici HR sektora u AmCham kompanijama članicama razgovarali su o njihovim iskustvima i relevantnosti ovih trendova na crnogorskom tržištu. Takođe, razgovarano je o  specifičnostima crnogorske radne snage i lokalnim HR trendovima.

Radionica je dio kvartalno organizovanih sastanaka HR zajednice koji imaju za cilj umrežavanje crnogorske HR zajednice i omogućivanje HR profesionalcima da jedni s drugima dijele najbolje prakse i inovativne ideje.

Facebooktwitterlinkedinmail