O AmCham-u

Američka privredna komora u Crnoj Gori (AmCham Montenegro) je nezavisno neprofitno poslovno udruženje osnovano 2008. godine. AmCham predstavlja snažnu mrežu članova koji zajedno teže ka konkuretnijoj i prospertitetnijoj Crnoj Gori.

AmCham predstavlja vodeći glas međunarodne biznis zajednice u Crnoj Gori.

Pored američkih kompanija u Crnoj Gori, naša mreža uključuje međunarodne i lokalne kompanije koje posluju u Crnoj Gori. AmCham Montenegro se finansira isključivo od strane privatnog sektora kroz članarine i usluge.

AmCham Montenegro podržava ubrzanu integraciju Crne Gore u Evropsku uniju. Mi pomovišemo dobre korporativne prakse i najviše standardne u poslovanju. Jedna od naših uloga je i pružanje za biznis važnih informacija, pa AmCham Montenegro redovno organizuje događaje i aktivnosti za poslovni svijet kako bi pospješila komunikaciju između privatnog sektora i drugih zainteresovanih strana u biznis zajednici. Kroz članstvo u našoj mreži, članovima je pružena mogućnost da kreiraju i prošire kontakte u poslovnoj zajednici i državnoj upravi, kreirajući na taj način nove mogućnosti za razvoj svog biznisa u Crnoj Gori.

ZA ŠTA SE ZALAŽEMO

1.Misija

AmCham Montenegro je posvećena unapređenju poslovnog ambijenta u Crnoj Gori u cilju privlačenja više američkih i drugih stranih investicija.

Vizija

  • Pouzdan partner u unapređenju o poslovnog i društvenog ambijenta
  • Vodeći glas američkih i drugih investitora u Crnoj Gori
  • Pouzdan partner za promociju američkih ekonomskih interesa i interesa drugih kompanija koje posluju u Crnoj Gori, uz podršku ambasade SAD

Vrijednosti

  • Promovisanje otvorenog i fer poslovnog okruženja
  • Društveno odgovorno poslovanje
  • Inovativnost i proaktivnost
  • Dijeljenje znanja