AmCham kolumna – Naše priče: Šta ne smijete propustiti ovog ljeta u Porto Montenegru

AmCham kolumna – Naše priče: Šta ne smijete propustiti ovog ljeta u Porto Montenegru
Feb

26

2019

AmCham kolumna – Naše priče: Šta ne smijete propustiti ovog ljeta u Porto Montenegru

Spektakularni koncerti, premijere svjetskih modnih dizajnerskih kuća, umjetnički performansi, lifestyle događaji poput Gumball-a, polo turniri, biznis forumi iz različitih domena svjetske ekonomije, regate, samo su neki od događaja zbog kojih će gosti sa svih meridijana sigurno planirati svoj boravak u marini i nautičkom naselju Porto Montenegro tokom ove sezone.

Godišnji kalendar događaja u Porto Montenegru oboriće prethodne po brojnosti, različitosti i zahtjevnosti. O prošlogodišnjem koncertu Clean Bandit-a u Porto Montenegru pisali su svjetski mediji, a datum i izvođači u nastupajućoj sezoni još uvijek se čuvaju kao ekskluzivitet. 

Jedriličarski klub Porto Montenegrobiće domaćin svjetske RC44 regate, koja se jedri od 10. do 14. aprila – akvatorijum Boke Kotorske savršeno se uklapa uz sve predispozicije regate, inovativnom tehničkom dizajnu sportskih jedrilica, i biće sjajna kulisa za ovaj format jedrenja. RC44 Porto Montenegro Cup 2019 je fantastična prilika da se započne nautička sezona na Mediteranu – utrka će se nakon Porto Montenegra nastaviti na još nekoliko atraktivnih jedriličarskih destinacija u Evropi, u slikovitom Rovinju u Hrvatskoj na dva dana, kao i na atraktivnom ostrvu Marstrand u Švedskoj.

Atraktivan program povodom Dana nezavisnosti Crne Gorebiće obilježen u tivatskoj marini i nautičkom naselju Porto Montenegro, 21. maja Play in Porto za sve zainteresovane u Jahting i Sportskom klubu, nizom atraktivnih zabavnih sadržaja, popustima i specijalnim ponudama u restoranima. Lifestyle sportski spektakl zakazan istog dana – osam sjajnih timova odmjeriće svoje znanje, vještine i iskustvo u krokeu, a publika će uživati uz šampanjac na novoj lokaciji za organizaciju događaja PM Areni. 

Hackathon in the Port 2019 je regionalno programersko takmičenje koje će od 22. do 24. maja u Porto Montenegru okupiti mlade programere, projekt menadžere, UX/UI i grafičke dizajnere i sve one koji temu kreiranja kompjuterskih aplikacija doživljavaju bliskom, a puni su kreativnih ideja. Ovo je sjajna uvertira za globalno prepoznatljivu konferenciju Spark.me, 25. i 26. maja, kojom se nastavlja digitalni festival u Porto Montenegru, a koja nudi priliku učesnicima da čuju sve o aktuelnim trendovima u oblasti marketinga, tehnologije i biznisa, uče od svjetski poznatih eksperata, te da ostvare kontakt sa preko 550 učesnika konferencije iz preko 30 država svijeta. SPARK ćeokupiti  lidere iz poslovnog svijeta, svijeta tehnologije i inovacija, marketare, startapove i uopšte mlade ljude željne znanja. 

Porto Montenegro je spreman i za jos jedan Gumball 3000,povorku reli automobila i poznatih svjetskih ličnosti koje ove godine na putu od Mikonosa do Ibize, 10. juna borave u našem tivatskom nautičkom naselju. Povorku modela Pagani, Bugatti, Ferrari, Lamborghini, Porche, Aston Martin, Jaguar, AMG Mercedes, Rolls Royce, kao i drugih futurističkih konceptualnih automobila prati putem televizije preko 60 miliona gledalaca, a preko 100 miliona putem društvenih mreža. Ovo je jedinstvena prilika da svi gosti Crne Gore i njihovi domaćini uživaju u ovom spektaklu i zabavi. 

Svega par sedmica nakon festivala u njujorškom Tribeca Performing Arts Centru, najznačajnija imena američke džez muzike dolaze u Crnu Goru – u sklopu Made in New York Jazz festivala, Porto Montenegro će biti domaćin velikog koncerta 14. juna. Publika će imati priliku da uživa u džez fank repertoaru, džez standardima kao i autorskim kompozicijama učesnika, uz očekivane instrumentalne i vokalne džez bravure. 

Festival Mediteranske note okupiće drugu godinu za redom ljubitelje klasične muzike – Crnogorski simfonijski orkestar u sinergiji sa svjetski poznatim muzičarima i solistima priredice muzički spektakl 29. juna. 

Svjetski jet set zaigraćepolo, po prvi put u Crnoj Gori – ovaj glamurozni sportski događaj sa konjima i jahačima sa palicama održače se od 2. do 4. avgusta u PM Areni, i biće otvoren za javnost. 

Sa prostorima za organizaciju događaja različite tematike i obima, Porto Montenegro je epicentar dešavanja na obali – mjesto održavanja velikih pozorišnih predstava i koncerata, modnih performansa i instalacija, biznis foruma. Svi rezidenti Porto Montenegra, kao i gosti, imaju priliku da uživaju u plažnom baru i bioskopu na otvorenom, marina parku, Zbirci pomorskog nasljeđa, podmornici, Auditorium-u i impresivnom nautičko-industrijskom zdanju Sinhro lift-a nekadašnjeg Arsenala, koje je sada adaptirano za mjesto održavanja najvećih pomenutih događaja. Svi oni su sjajne „kulise“ za svojevrsne preobražaje u industriji zabave i produkcijski najzahtjevnijih događaja. 

Facebooktwitterlinkedinmail