Američka privredna komora održala Thanksgiving dobrotvorni koktel

Američka privredna komora održala Thanksgiving dobrotvorni koktel
Nov

28

2018

Američka privredna komora održala Thanksgiving dobrotvorni koktel

Donacija Centru za neonatologiju Kliničkog centra Crne Gore

Povodom obilježavanja Dana zahvalnosti, Američka privredna komora u Crnoj Gori (AmCham Montenegro) održala je Thanksgiving dobrotovorni koktel, u utorak 27. novembra, u hotelu „Hilton“, u Podgorici.
Kompanije članice u sastavu Američke privredne komore: Telenor, Hoffmann la Roche, Coca-Cola Hellenic Crna Gora, Societe Generale Montenegro, Karanović/Partners, Crnogorski Telekom, The Capital Plaza, Sava Osiguranje, Addiko Bank, Pivara Trebjesa, Saga CG, Uniqa Osiguranje, DHL Expres Kingscliffe Distribution Montenegro, Butterfly finance, CKB banka, Montenomaks, Teknoxgroup, Erste banka, Represent Communications, MonteCredit, Adriatic Marinas-Porto Montenegro, Limit Prime Securities, HTP Korali, Zapad banka, Čelebić ove godine su podržale inicijativu da se Centru za neonatologiju Kliničkog Centra Crne Gore, koji brine o prijevremeno rođenim bebama i teško bolesnim bebama rođenim na vrijeme, donira aparat za kontinuirani pozitivni pritisak u plućima.

Izvršni direktor AmCham-a, dr Marko Miročević, istakao je, u svečanom obraćanju prisutnim zvanicama, da ovaj tradicionalan događaj služi da se promovišu zajedničke aktivnosti na polju društvene odgovornosti i još jednom ukaže na snažno zalaganje Američke privredne komore, kao i njenih članica, za unapređenje poslovnog okruženja i sveukupnog društvenog ambijenta u Crnoj Gori.
“Američka privredna komora, kao vodeći glas međunarodne biznis zajednice, nastaviće da, kroz rad Komiteta za društveno odgovorno poslovanje, promoviše i snažno podržava ovaj vid poslovanja”, zaključio je dr Miročević.
Zamjenica ambasadorke SAD, gospođa Džudi Kuo, kazala je da je zahvalna na mogućnosti da ovu tradiciju slavi sa AmCham porodicom.

„Želim da se zahvalim AmCham-u na obilježavanju ovogodišnjeg Dana zahvalnosti donacijom Centru za neonatologiju u Kliničkom centru Crne Gore. Ovaj velikodušan poklon je sjajan primjer kako angažovana poslovna zajednica može napraviti pozitivnu razliku“, izjavila je zamjenica ambasadorke SAD.

Direktor Instituta za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore, dr Saša Radović, zahvalio se na ovoj vrijednoj donaciji i akcentovao da je uključivanje biznis zajednice važno za unapređivanje zdravstvenih centara, odnosno uslova liječenja.
“Briga o najtežim pacijentima na ovaj način postaje lakša i ukazuje, da pored zdravstvenih radnika, i drugi akteri društva mogu doprinijeti zdravlju djece. Zdrava djeca i njihovo srećno djetinstvo su cilj koji nema cijenu”, kazao je dr Radović.
AmCham Montenegro je poslovna asocijacija, osnovana, 2008. godine, koja u ovom trenutku okuplja 85 američkih, međunarodnih i domaćih kompanija u Crnoj Gori. AmCham Montenegro je posvećena ostvarenju svoje misije unapređenja poslovnog ambijenta u cilju privlačenja američkih i drugih stranih investicija.

Facebooktwitterlinkedinmail