Miročević je učestvovao na AmCham konferenciji u Sjedinjenim Američkim Državama

April 16, 2018 - Washington, DC, USA: Transatlantic Business Works Summit and AMChams Europe briefing.  Photo by Ian Wagreich /  © U.S. Chamber of Commerce
Apr

15

2018

Miročević je učestvovao na AmCham konferenciji u Sjedinjenim Američkim Državama

April 15-20 – Izvršni direktor Američke privredne komore u Crnoj Gori (AmCham Montenegro), dr Marko Miročević je učestvovao na konferenciji održanoj u Vašingtonu i Čikagu, organizovanoj od strane AmCham-ova u Evropi. Na ovoj konferenciji su se sastali izvršni direktori AmCham-ova u Evropi kako bi ojačali partnerstva i stekli uvid u trentno stanje biznisa Sjedinjenih Američkih Država i političke klime. Na ovoj godišnjoj konferenciji su učestvovala 32  AmCham predstavnika.

Program je započeo u Vašingtonu, gdje je delegacija dobila blagovremeni uvid u Trampovu adiminstraciju kroz serije brifinga od strane zvaničnika uprave, organizacija I par političkih stručnjaka.

Brifing sesije su uključile govornike iz Privredne komore Sjedinjenih Američkih Država, Ministarstva privrede, istraživačkog centra „Pew“, CBS Corp-a, Senata SAD-a i Obama fondacije.

Dodatno, AmCham delegati su učestvovali i na inauguralnom Transatlanskom savezu biznis poslova, koji je organizovan u saradnja sa Privrednom komorom SAD-a i Biznis Evrope. Fokus poludnevnog samita je bio na produbljavanju transatlanskih veza na 4 fronta: infrastruktura, energija, digitalna ekonomija i zajednički globalni izazovi.

Nešto manja AmCham delegacija iz 23 AmCham-a je nastavila konferenciju u Čikagu, kako bi posjetila neke of najinovativnijih kompanija, komunicirali sa višim zvaničnicima I imali priliku sa slušaju lidere na globalnom nivou. Neke od kompanija koje su AmCham delegate posjetili su Underwriters Laboratories (UL), Abbvie, 1871, Northern Trust i Motorola Solutions. Grupa je takođe posjetila gradsku vijećnicu I upoznala se sa gradonačelnikom Čikaga, Rahm Emanuel-om.

Rukovodioci su takođe imali priliku da prisustvuju jutarnjoj sesiji sa sekretarkom države, Madeleine Albright, koja je organizovana od strane Savjeta Čikaga za globalna pitanja.

Facebooktwitterlinkedinmail