AMCHAM PROGRAM STAŽIRANJA 2018 – uslovi za prijavu i potrebna dokumentacija

AMCHAM PROGRAM STAŽIRANJA 2018 – uslovi za prijavu i potrebna dokumentacija
May

15

2018

AMCHAM PROGRAM STAŽIRANJA 2018 – uslovi za prijavu i potrebna dokumentacija

Američka privredna komora u Crnoj Gori sa zadovoljstvom najavljuje osmu generaciju Programa stažiranja za studente završnih godina studija u Crnoj Gori. Program omogućava studentima da završe tromjesečnu praksu u kompaniji-članici AmCham-a, neposredno prije sticanja diplome. AmCham Montenegro sarađuje sa sva tri vodeća univerziteta u Crnoj Gori: Univerzitet Crne Gore, Univerzitet Donja Gorica i Univerzitet Mediteran.

Ove godine, 18 kompanija članica AmCham-a i AmCham kancelarija su obezbijedili 48 poziciju za stažiranje. Takođe, predviđene su i pozicije za stažiranje za studente sa invaliditetom.

Program stažiranja počinje 04. septembra i traje do 04. decembra 2018. godine. Studenti sa sledećih studijskih programa se mogu prijaviti: ekonomija, marketing, pravo, energetika i automatika, elektronika, telekomunikacije i računari, informacione tehnologije, engleski jezik, vizuelne umjetnosti i turizam

Kompanije– članice AmCham Montenegro, koje će učestovati u ovogodišnjem Programu su: Crnogorski Telekom, Societe Generale Montenegro banka, Teknoxgroup, Pivara Trebjesa, MFI Monte Cedit, Lovćen banka, Uniqa osiguranje, Čikom, Investicioni fond Trend, SnT, Amplitudo, 7. Avgust, Sava osiguranje,  The Chedi Luštica Bay i Luštica Development, Addiko banka, Blue Coach, Hoffman la Roche i Univerzitet Mediteran. 

AmCham Montenegro kancleraija obezbijediće poziciju za obavljanje prakse za jednog studenta.

Minimum kriterijuma koje moraju da zadovoljavati studenti – kandidati za Program stažiranja:

  • Za Program stažiranja mogu aplicirati samo studenti završne godine studija na univerzitetskoj jedinici univerziteta;
  • Odlično znanje engleskog jezika (pisanog i govornog);
  • Odlično poznavanje rada na računaru (MS Office);
  • Ostale vještine i sposobnosti, motivisanost, kreativnost i preduzetnički duh će takođe biti uzete u obzir prilikom donošenja odluke.

Dodatno, ali ne eliminatorno, da najmanja prosječna ocjena na dosadašnjim studijama iznosi 8.0;

Potrebno je da svaki od kandidata dostavi sledeću dokumentaciju, kako bi se prijavio za Program stažiranja:

  • Ažuriran CV, koji uključuje kontakt informacije (ime, prezime, e-mail adresu i broj mobilnog telefona)
  • Potvrdu od strane matičnog fakulteta da je student redovno upisan na studijama
  • Potvrdu od strane matičnog fakulteta o završenoj godini studija sa pregledom svih položenih ispita i sa prosječnom ocjenom postignutom na prethodnoj godini studija
  • Motivaciono pismo (max 2000 karaktera), na engleskom jeziku, u kojem će objasniti glavne razloge i motive svog prijavljivanja, svoja očekivanja i eventualne želje u pogledu određene oblasti od posebnog interesovanja

Poziv za dostavljanje aplikacija biće otvoren od 17. maja, a prijave studenata za učešće u Programu stažiranja treba slati na mail internship@amcham.me  do 09. juna 2018. godine.

Pozivamo studente završnih godina da nas prate na našim zvaničnim stranicama za više detalja o aplikacionom procesu.

Facebooktwitterlinkedinmail