Prvi sastanak Komiteta za zdravlje i predstavnika Ministarstva zdravlja u 2018. godini, program PBPO

Prvi sastanak Komiteta za zdravlje i predstavnika Ministarstva zdravlja u 2018. godini, program PBPO
Feb

28

2018

Prvi sastanak Komiteta za zdravlje i predstavnika Ministarstva zdravlja u 2018. godini, program PBPO

Prvi sastanak Komiteta za zdravlje i predstavnika Ministarstva zdravlja u 2018. godini, u okviru programa Partnerstvo za bolje poslovno okruženje, održan je u srijedu, 28. februara. Na sastanku je ispred Ministarstva zdravlja prisustvovao gdin Nikola Antović, generalni sekretar Ministarstva zdravlja.

Antović je u prošloj godini dobitnik priznanja od strane Američke privredne Komore za poseban doprinos programu Partnerstvo za bolje poslovno okruženje.

Na sastanku je predstavljen je novi Upravljački odbor Komiteta za zdravlje, i to: gdin Miloš Ičević iz kompanije Hoffmann La Roche, predsjednik Komiteta, i gđu Jelena Milošević iz kompanije MSD, potpredsjednica Komiteta.

Razgovarano je o prioritetima Ministarstva zdravlja u 2018. godini, shodno usvojenom Programu rada Vlade Crne Gore za tekuću godinu, a između ostalog o uvođenju inovativnih medicinskih tehnologija. Najavljeno je da će u narednom periodu biti formiran Fond za liječenje rijetkih i skupih bolesti koji će imati odvojen budžet.

Liste ljekova su objavljene i stupile na snagu u januaru mjesecu, međutim, ubrzo će biti izmijenjene usljed nastalih tehničkih grešaka. Iz Ministarstva je najavljeno da će se Liste ljekova revidirati najmanje dva puta godišnje, budući da njihovo inoviranje znači veliku uštedu za budžet.

Na kraju sastanka zaključeno je da će se nastaviti sa saradnjom AmCham Komiteta za zdravlje i Ministarstva zdravlja u okviru i u duhu programa Partnerstva, kako bi se obezbijedio održivi zdravstveni sistem u Crnoj Gori.

Program Partnerstvo za bolje poslovno okruženje (Partnerstvo, PBPO) Američka privredna komora u Crnoj Gori sprovodi sa ministarstvima u Vladi Crne Gore, počev od aprila 2017. godine.

Cilj programa jeste podizanje nivoa uzajamnog razumijevanja između privatnog i javnog sektora u Crnoj Gori. Na taj način daje se doprinos efikasnijem uklanjanju barijera za biznis, ali i kvalitetnijim tekstovima pravnih akata i boljoj primjeni samih pravnih normi od strane kako javne uprave, tako i privatnog sektora.

U osnovi programa je niz kvartalnih sastanaka predstavnika javne uprave i privatnog sektora na kojim će se razgovarati o unaprijed dogovorenim temama i pronalaziti konkretni načini za eliminisanje barijera za poslovanje.

Facebooktwitterlinkedinmail