Izabrani novi članovi Upravnog odbora Američke privredne komore

Izabrani novi članovi Upravnog odbora Američke privredne komore
Jul

11

2017

Izabrani novi članovi Upravnog odbora Američke privredne komore

Američka privredna komora u Crnoj Gori (AmCham Montenegro) je na godišnjoj sjednici Generalne skupštine, održanoj u hotelu Centre Ville, predstavila rezultate rada u proteklih godinu dana, a glasanjem predstavnika kompanija članica izabrano je pet članova Upravnog odbora ove organizacije.

Reizabrani članovi Upravnog odbora su Katarina Bulatović, Svetlana Vuksanović, i Sandra Štajner, dok su novoizabrani članovi Nebojša Šćekić i Predrag Kozić. Dnevni red Skupštine je, pored izbora novih članova Upravnog odbora, obuhvatio i usvajanje izmjena Statuta AmCham Montenegro, usvajanje finansijskih izvještaja za 2016. godinu, kao i prezentaciju trenutnog stanja AmCham Montenegro.

Predsjednica AmCham-a Katarina Bulatović je istakla značaj podrške Ambasade SAD-a u Crnoj Gori, i aktivnog učešća članica Komore na putu unapređenja poslovnog ambijenta.

Zamjenik šefa misije u Ambasadi Sjedinjenih Američkih država, gdin Bix Aliu rekao je da su strane direktne investicije ključ razvoja crnogorske ekonomije, te da je zadovoljan činjenicom da sve više američkih investitora dolazi u Crnu Goru.  Aliu  je naglasio da je neophodna kontinuirana saradnja između investitora i Vlade, kako bi se na najbolji mogući način iskoristili benefiti stranih direktnih investicija.  On je ovom prilikom poželio dobrodošlicu  članovima Borda, koji će, prema njegovim riječima, imati značajnu ulogu u daljem snaženju Američke privredne komore  i unapređenju poslovne klime.

AmCham je poslovna asocijacija, koja u ovom trenutku okuplja 87  američkih, međunarodnih i domaćih kompanija u Crnoj Gori.

Facebooktwitterlinkedinmail