AmCham Komitet za zdravlje dao komentare na Predlog zakona o ljekovima u okviru PBBO

AmCham Komitet za zdravlje dao komentare na Predlog zakona o ljekovima u okviru PBBO
Jul

6

2017

AmCham Komitet za zdravlje dao komentare na Predlog zakona o ljekovima u okviru PBBO

(PBPO) U okviru Partnerstva za bolje poslovno okruženje, u srijedu 5. jula u prostorijama Američke privredne komore U Crnoj Gori (AmCham Montenegro), održan je drugi sastanak Komiteta za zdravlje. Sastanku su, pored kompanija članica: Sanofi, MSD, Roche and BDK Advokati, prisustvovao Nikola Antović ispred Ministarstva zdravlja, kao i predstavnici Agencije za ljekove i medicinska sredstva Crne Gore (CALIMS). Tema sastanka, bio je Predlog zakona o ljekovima i komentari koje su članovi Komiteta za zdravlje dali na ovaj Predlog.

Predstavnik Ministarstva je istakao da su zadovoljni kvalitetom datih predloga, te saradnjom sa Američkom privrednom komorom i naglasio je, da je većina predloga ovog Komiteta uvrštena u novi Predlog zakona. Ministarstvo zdravlja je odlučno da sarađuje mnogo intenzivnije sa svim zainteresovanim stranama u ovoj oblasti uvažavajući najbolje prakse iz zemalja okruženja ili iz matičnih zemalja kompanija članica AmCham Komiteta za zdravlje, zaključio je Antović.

Predstavnici CALIMS-a izrazili su zadovoljstvo što su uključeni u Program Partnerstvo za bolje poslovno okruženje. Dali su odgovore na brojna pitanja AmCham Komiteta za zdravlje u vezi sa aktuelnim Predlogom zakona o ljekovima, a najavili su i skoro objavljivanje Pozitivne liste ljekova.

AmCham Komitet za zdravlje će i ubuduće težiti ka tome da bude partner crnogorskih vlasti u pružanju održivih rješenja u oblasti zdravlja usmjerenih, prije svega, na pacijente.

Facebooktwitterlinkedinmail