Pet ključnih razloga da se prijavite za AmCham Program stažiranja


Mar

21

2016

Pet ključnih razloga da se prijavite za AmCham Program stažiranja

Ukoliko ste student završne godine studija na Univerzitetu Crne Gore, Univerzitetu Donja Gorica ili Univerzitetu Mediteran, onda je ovo pravi tekst za vas!

AmCham Montenegro nastavlja sa šestogodišnjom tradiicijom povezivanja studenata sa kompanijama članicama, sa ciljem da im obezbijedi praksu i radno iskustvo prije sticanja diplome. Ovaj tromjesečni program, u trajanju od 11. aprila do 11. jula 2016.g. obezbijeđuje 30 pozicija za stažiranje (uključujući i 3 pozicije za studente sa invaliditetom) u 16 AmCham kompanija članica, kao i u našoj izvršnoj kancleariji. Ovdje možete preuzeti kompletnu prezentaciju 2016 AmCham Programa stažiranja.

Do 2015. godinem ukupno 77 studenata je uspješno završilo ovaj Program i dobilo sertifikate. Prema anketi koju smo sproveli među bivšim stažistima, ovo su neki od ključnih razloga zbog čega bi se trebali prijaviti za Program:

1.  Prlika da steknete praktično iskustvo u vašoj oblasti studija

2.  Stvorite značajne biznis kontakte u vodećim međunarodnim kompanijama u Crnoj Gori

3.   Provedete u prosjeku 15 h sedmično u kompaniji, što vam omogućava da bez problema završavate i obaveze na fakultetu

4.   Dobijete sertifikat o uspješnom završetku programa kao referencu za vaš CV

5.   Dobijete potencijalno zaposlenje

Studenti sa sledećih studijskih programa se mogu prijaviti: ekonomija, marketing, pravo, inženjerstvo (energetika i automatika, telekomunikacije, računari), informacione tehnologije, engleski jezik, vizuelne umjetnosti, turizam i političke nauke. 

Kompanije– članice AmCham Montenegro, koje će učestovati u ovogodišnjem Programu su: Daily Press Vijesti, Deloitte, Crnogorski Telekom, Represent Communications, Kingscliffe Distribution Montenegro – DHL, Telemont, Univerzitetf Mediteran, Čikom, Stratex Development, Gintasmont – Hotel RAMADA, Neregelia, Hotel Regent Porto Montenegro, McCann Podgorica, Telenor, Societe Generale Montenegro, Erste Bank. Takođe, ove godine i kancelarija AmCham Montenegro obezbijediće stražiranje za jednog studenta.

Minimum kriterijuma koje moraju da zadovoljavati studenti – kandidati za Program stažiranja:

  • Za Program stažiranja mogu aplicirati samo studenti završne godine studija na univerzitetskoj jedinici univerziteta;
  • Najmanja prosječna ocjena na dosadašnjim studijama 8.0;
  • Odlično znanje engleskog jezika (pisanog i govornog);
  • Odlično poznavanje rada na računaru (MS Office);
  • Ostale vještine i sposobnosti, motivisanost, kreativnost i preduzetnički duh će takođe biti uzete u obzir prilikom donošenja odluke.

Potrebno je da svaki od kandidata dostavi sledeću dokumentaciju, kako bi se prijavio za Program stažiranja:

 

  • Ažuriran CV, koji uključuje kontakt informacije (ime, prezime, e-mail adresu i broj mobilnog telefona)
  • Potvrdu od strane matičnog fakulteta da je student redovno upisan na završnoj godini studija i da je u stanju da završi studije do juna 2016. godine
  • Potvrdu od strane matičnog fakulteta o završenoj godini studija sa pregledom svih položenih ispita i sa prosječnom ocjenom postignutom na prethodnoj godini studija
  • Motivaciono pismo (max 2000 karaktera), na engleskom jeziku, u kojem će objasniti glavne razloge i motive svog prijavljivanja, svoja očekivanja i eventualne želje u pogledu određene oblasti od posebnog interesovanja

Selekcioni proces će obuhvatiti dvije faze:

  • Prvi krug: predajte vašu aplikaciju u periodu od 11. do 28. marta putem internship@amcham.me
  • Drugi krug: izborna komisija će intervjuisati studente 4. aprila, 2016. godine

Uspješni kandidati će biti obaviješteni o njihovom rezultatu do 8. aprila, 2016. godine.

Aplikacioni period se otvara u petak, 11. marta. Pozivamo sve zainteresovane kandidate da predaju njihove aplikacije putem email adrese internship@amcham.me najkasnije do 12:00h u ponedeljak, 28. marta.

Aplikacije pristigle prije ili nakon isteka roka, kao i nepotpune aplikacije, neće biti razmatrane.

Očekujemo što više kvalitetnih prijava i radujemo se upoznavanju nove generacije AmCham stažista!

 

Facebooktwitterlinkedinmail